Ринок органічних овочів в Україні активно зростає
Ємність ринку органічних овочів щорічно зростає на 10-15%. Станом на 2017 рік вона становила близько €40 млн. Про це розповів Андрій Мокряков, провідний аналітик компанії Pro-Consulting, пише “Агро-Центр”.
За словами експерта, органічні овочі — це сегмент, який зростає постійно. Їх вирощування для дрібних фермерів не є значно дорожчим, ніж вирощування звичайних овочів, проте вартість набагато вища.
Вигідний бізнес: на органічному хроні в Україні можна заробити мільйони
Цей тренд продиктований збільшенням попиту на здорове харчування і простежується як в Україні, так і за кордоном — підприємствам з ліцензією «Органік» набагато простіше налагодити експорт своєї продукції.
Жителів Полісся навчать вирощувати органічні ягоди
Також позитивну динаміку демонструють сегменти тепличних огірків і помідорів.
“Кожен з них з 2010 року зріс більш ніж вдвічі, і продовжує рости, оскільки теплиці забезпечують більш одного врожаю в рік, згладжують вплив погодних умов і розтягують сезон для овочівників”,
— пояснює пан Андрій.
Сомельє з Франції відкрив органічну ферму в Україні (деталі, відео)
Загалом на сьогоднішній день в Україні виділяється 12 ключових овочевих культур. Це картопля, огірки, помідори, капуста, буряк, морква, цибуля, часник, перець, кабачки, баклажани і гарбуз. З цих 12 культур 9 показали зростання в період 2010-2016 рр.
За даними Мінагрополітики, у 2017 році Україна зібрала 8,7 млн тонн овочів відкритого грунту, і ще 560 тис. тонн — тепличних. Найбільше було зібрано помідорів (2,26 млн тонн), капусти (1,6 млн тонн) та цибулі (майже 1 млн тонн).
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: