Рівненські фермери отримали державну підтримку за розведення племінних корів

16 фермерів Рівненщини отримають фінансову підтримку від держави за розведення племінних тварин. Вони подали заявки до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на суму 10,2 млн грн.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Зокрема, 6 агроформувань отримають відшкодування в сумі 9, 4 млн грн за закуплену ними племінну худобу у кількості 714 голів.

10 агроформувань отримають відшкодування в сумі 772 тис. грн за закуплену у підприємств (об’єднань) з племінної справи у тваринництві ідентифіковану сперму бугаїв.

Слід зазначити, що в поточному році було присвоєно статус племінного репродуктора з розведення української чорно-рябої молочної породи ТзОВ “Агрохолдинг “ЗОРЯ” Рівненського району.

Загалом на Рівненщині функціонує 24 суб’єкти племінної справи у тваринництві, в тому числі 16 з розведення ВРХ молочного напрямку (української чорно-рябої та голштинської порід).

Всього на племінних підприємствах утримується 18,7 тис. ВРХ, в тому числі 8,2 тис. корів. Середній надій на корову становить 6230 кг, а вихід телят на 100 корів – 80 голів.

Джерело: сайт ЧаРівне

Читайте також: Фермерка з України створила відеоблог про кіз та сільське життя (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: