Рівненські фермери скаржаться на малу кількість торгових точок в місті

Рівненський нардеп Дмитро Соломчук відвідав продуктові ринки міста та поспілкувався із місцевими фермерками.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Більшість із них поскаржилися на те, що у місті існує величезна проблема із точками для продажу їхньої продукції

Коментар: Прогулявся рівненським базаром. Найбільше з болючих питань – мало фермерських торгових точок у місті, по районах, особливо для зимового періоду“, – написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Прогулявся рівненським базаром. Найбільше з болючих питань – мало фермерських торгових місць у місті, по районах,…

Опубликовано Дмитро Соломчук Пятница, 6 августа 2021 г.

Соломчук розповів, що просування фермерської продукції серед населення є дуже важливим для України. Наразі створюється безліч законопроєктів для підтримки малого фермерства. Таким чином влада розробляє різноманітні програми аби аграрії могли повноцінно вирощувати і реалізовувати свій товар. Водночас місцева влада повинна створювати необхідні умови, для простого ведення торгівлі.

Коментар:Продукт від місцевих фермерок найсмачніший, крафтовий, має особливу енергію та користь. 

Ще два тижні тому мав зустріч з рітейлом, проводив перемовини, щоб вони представляли у себе локальних виробників чи окремо для них облаштували місця.  Взяли час на роздуми, на початку вересня продовжимо розмову, яка має перейти у реальні дії“, – прокоментував нардеп.

Раніше нардеп Соломчук розповідав, що для держави пріоритетом є розвиток малих фермерських господарств, а не агрохолдингів. За його словами мале фермерство значною мірою забезпечує розвиток економіки країни та є гарантом якості продуктів. Саме тому станом на сьогодні більш ніж половина кредитів за програмою “Доступні кредити 5-7-9%” пішла саме на діяльність сімейних фермерських угідь. 

Читайте також: Нардеп Соломчук пояснив, чому агрохолдингам не вигідно купувати землю с\г призначення

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: