Родина з Бердянська заснувала ферму та вирощує їстівних слимаків

Марина Мостова разом з чоловіком мешкають у Бердянську. Саме там у 2018 році родинна заснувала власний бізнес. На фермі вони вирощують харчових слимаків за класичним французьким грецьким та польським методами, пише “Агро-Центр, з посиланнмя на Seeds.

“Це новий бізнес для України. У нас дуже мало людей, які займаються цим та дуже мало інформації, практичних знань і все доводилось робити методом проб та помилок. Наші східні регіони більш засушливі, тому ми проробляємо свої методи вирощування”,

— каже Марина Мостова.

Лимони вагою 1 кг: фермер з Одещини вирощує екзотичні фрукти гігантських розмірів

Експортують запорізьких равликів до країн Європи, найбільше – до Іспанії та Італії. Скуштувати делікатеси з равликів можуть і українці – безпосередньо на фермі родини.

“Ми виготовляємо равликів по-бургундськи, які подаються з класичним бургундським, а також мексиканським соусом. У нас можна скуштувати найдорожчу ікру в світі, яка по своїм якостям перевищує навіть ікру білуги. А також печінкові паштети з печінки равликів”,

— розповідає фермерка.

У Києві презентували перший офіційний відеоролик про українське органічне виробництво

Окрім розведення та продажу слимаків родина планує розвивати екотуризм. Своєю справою фермери хочуть привити українцям гастрономічний смак до делікатесів з молюсків.

Джем з кульбаб, “брусниця з коньяком” та “чорниця з ромом”: подружжя українців готує незвичні солодощі

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: