“Росте в солоній воді”: вчені з Китаю створили унікальний вид рису

Китайським вченим вдалося створити унікальний плід рису, що росте в солоній воді.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Дослідження проводилося в Центрі досліджень і розробок в Циндао, де вчені займаються вирощуванням рису, стійким до солоної і лужної (кислої) середовищі в провінції Шаньдун.

Результати були краще, ніж очікували вчені. Вони сподівалися вирощувати близько 4,5 тонн рису з гектара, але отримали набагато більше – з 6,5 до 9,3 тонн з гектара.

Рис, званий Юань Мі, вирощується з використанням морської води з Жовтого моря.

Китай покриває мільйон квадратних кілометрів безлюдного грунту, де рівень солоності і кислотності дуже високий. 

Коментар: Це означає, що цю область можна було б використовувати для виробництва близько 50 мільйонів тонн рису, який би мали близько 200 мільйонів людей“, – сказав винахідник Юань Лонгпінг.

Перший китайський гібридний рис був випущений в 1974 році, і разом з колегами він уже кілька разів ударив по світових рекордах.

Китайці, які куштували новий тип рису, кажуть, що це дуже смачно, і його перевагою є збільшення кількості кальцію та інших мікроелементів через зростання в солоній воді.

За своїм складом він може знищувати і “витісняти” патогенні бактерії, а це значить, що рис, посаджений в солоній воді, буде менш схильний до дії шкідників, тому фермери можуть використовувати менше пестицидів.

Джерело: сайт Agro-smart

Читайте також: Держстат опублікував основні ціни на сільськогосподарські продукти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: