Розміри вражають: у Парижі відкрилася найбільша у світі міська ферма на даху (фото)

Ферма площею 14 000 м² відкриється на південному заході Парижа на початку наступного року. Сьогодні це найбільша міська ферма в Європі, пише “Агро-Центр”.

На фермі планують вирощувати понад 30 різних видів рослин. Тут вироблятиметься близько 1000 кг фруктів та овочів щодня у пік сезону. На роботу планують найняти 20 садівників, які будуть використовувати лише органічні методи.

“Мета полягає в тому, щоб фермерське господарство стало загальновизнаною моделлю сталого виробництва. Ми будемо використовувати якісні продукти, вирощені в ритмі з природними циклами, і все це в серці Парижа”.

— каже Паскаль Харді, засновник Agripolis, проекту міського фермерства.

Українська компанія розробила окуляри з кави та льону (фото)

Ферма розташована на вершині великого виставкового комплексу в центрі Парижу матиме власний ресторан на базі та бар де зможе розміститися близько 300 осіб. З цієї “повітряної закусочної” відкриватиметься панорамний вид на столицю. У меню будуть представлені сезонні продукти, вирощені на даху.

Господарство також запропонує цілий ряд послуг, пов’язаних із міським сільським господарством, включаючи освітні тури, майстер-класи для побудови команд та спеціальні заходи. І останнє, але не менш важливе, місцеві жителі будуть мати можливість взяти в оренду невеликі власні овочеві ділянки  у спеціально розроблених дерев’яних ящиках — що допоможе наблизити мешканців міста до фермерства.

Прибуткова справа: українські фермери можуть заробляти на кропиві

“Наш головний принцип у всіх наших фермерських господарствах — сприяти екологічній та економічній стійкості у містах завтрашнього дня. Якщо ми зможемо створити комерційно життєздатну модель, а не сподіватися на репутацію та субсидії, це допоможе міським господарствам стати прибутковими”.

— каже Харді, який очікує, що господарство почне отримувати прибуток вже в перший рік.

Фермери з Одещини готують унікальне вино за міжнародними органічними стандартами

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: