Секрети сили Холанда: три порції на вечерю, окуляри для сну, дієта Роналду, генетика батьків-спортсменів

Холанд – машина, жива зброя, біоробот. Який же раціон у популярного футболіста?

21-річний футболіст забив 37 голів за клуб і збірну цього сезону, у тому числі два голи у ворота ПСЖ у Лізі чемпіонів. Зараз Холанд перебуває у складі команди “Борусія Дортмунд”. Наступний його матч запланований на 17 лютого. У рамках Ліги Європи підопічні Марко Розе зустрінуться з шотландським клубом “Рейнджерс”. Прочитати прогноз на фаворита цього матчу від експерта можна на сайті “ВсеПроСпорт”.

Холанд почав грати у футбол, коли йому було п’ять років. У тому ж віці він встановив світовий рекорд зі стрибків у довжину свого віку, який не побитий досі (1 метр і 63 сантиметри).

У нього добрі гени. Батько – колишній футболіст, який грав за “Ноттінгем”, “Лідс” та “Ман Сіті”. Мама – легкоатлетка та чемпіонка Норвегії з семиборства (стрибок у довжину та висоту, метання списа, штовхання ядра, біг, біг з бар’єрами).

Холанд такий міцний та універсальний ще й тому, що до чотирнадцяти років займався іншими видами спорту: гандболом, лижами, міні-гольфом, легкою атлетикою.

Колишні партнери з молодіжної команди розповідали, що поки всі грали в карти або ледарювали, Холанд читав статті про те, як покращити дієту чи сон.

До 15 років Холанд був одним із найменших у команді. Але потім він різко вимахав. За 2015 рік – на 11-12 сантиметрів, за 2016 – на п’ять. До сімнадцяти років у нього вже було тіло дорослого чоловіка, але обличчя дитини, тому йому дали прізвисько Manchild (чоловік-дитина).

У 2017 році Холанд був високим, але субтильним. Саме тоді він перейшов до “Мольди”, який тренував Сульшер. Той змушував Холанда багато їсти та регулярно тренуватися. А потім Сульшер розповідав: “Так, він добряче набрав у вазі, але це все м’язи. Хлопчику було дуже важливо зміцніти фізично. Натомість у нього з’явилася впевненість у собі”.

Торд Сальте, колишній одноклубник Холанда, розповів: ”Він тоді набрав близько 15 кілограмів за перші шість місяців. Ерлінг розповідав, що він вечеряв трьома порціями. Так він став величезним, потужним монстром”.

Той самий перший тренер Бернтсен розповідав про серйозне ставлення Холанда до сну. Товариш Холанда розповів, що ввечері той надягає спеціальні окуляри, які фільтрують синій колір від телевізора та мобільного телефону. Це позитивно впливає на гормон сну (мелатонін), який допомагає краще спати та відновлювати організм.

Батько Холанд розкрив дієту сина. Виявляється, він повністю скопіював харчування і режим Роналду: “Патріс Евра якось розповів йому історію про те, що він обідав з Роналду, а Кріштіан мав рибу, і більше нічого. Ерлінг зараз намагається робити те саме, тому що Роналду 34 роки, а він все ще найкращий, що показує правильність його рішень”.

Дієта Роналду передбачає прийом шести різних страв на день – зазвичай це обов’язково макарони та курка. І в жодній з страв не повинно бути солі. Роналду п’є апельсиновий чи ананасовий сік на сніданок. Окрім цього – лише вода. Також Кріштіану приділяє велику увагу сну – по вісім годин щоночі і короткий сон вдень – після четвертого прийому їжі.

Холанд сам розповідав, що орієнтується на Кріш: “Мені хотілося б одного разу зустрітися з Роналду. Я хочу йому розповісти, що став футболістом саме через нього. Він завжди був для мене прикладом для наслідування”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: