Середземноморські равлики з Вінниччини: на сімейній фермі почали вирощувати делікатеси

В селищі Сутиски, що у Тиврівського району відкрили унікальну ферму на якій вирощують середземноморських равликів. Цей процес є доволі затратним та трудомістким, пише “Агро-Центр”.

Господарство лише починає свою роботу, заснувати ферму вдалося завдяки підтримці з обласного бюджету у розмірі 200 тис. грн. Фермери отримали допомогу у вигляді пільгового кредиту для підприємця. Одним з перший відвідувачів ферми став перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

На Вінниччині почнуть виробляти “зелену” енергію з соняшникового лушпиння

“Ми сьогодні оглянули унікальний об’єкт не лише для Вінницької області, але й для України. Це невеличке сімейне підприємство, орієнтоване на те, щоб створити робочі місця для членів родини і найближчого оточення. Якщо проаналізувати структуру сільськогосподарського бізнесу Вінниччини, то, переважно, це великі сільськогосподарські підприємства, які обробляють 1000-1500га землі, але робочих місць там небагато через значну механізацію процесів. Державні програми спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази сільгосппідприємств, закупівлю обладнання тощо. А ми за кошти обласного бюджету підтримуємо тих, хто створює робочі місця.”,

— підкреслив Андрій Гижко.

Фермери з Київщини вирощують органічну лохину та продають її через Фейсбук

На фермі знаходиться теплиця, де підростає мальок равлика, холодильник для зберігання, приміщення, де розмножується маточне поголів’я. Працює на фермі Василь Прудник та його син Максим. Чоловіки розповіли, що опанували нову для себе справу навчаючись та запозичуючи досвід львівських і закарпатських колег.

“Звичайно ж, треба забезпечити хороші умови, тепло і вологу, але сподіваємося, що все це має окупатися. Равлики цього виду Helix Aspersa Maxima ростуть швидко – шість місяців. Їхнє м’ясо набагато смачніше і ніжніше, ніж у виноградних, а попит набагато вищий”,

— поділився фермер Василь Прудник.

В Ісландії фермер створив “прозорий готель” у лісі (фото)

Молодняк із приходом літа необхідно із теплиці переселити у вольєри на землі, на свіжому повітрі, де вже підростає ріпак – зелений корм для молодих равликів. Годують равликів і спеціальним комбікормом, що дає можливість виростити їх протягом одного сезону. В кінці вересня – на початку лютого їх збирають і готують до реалізації.


Передбачається, що повністю окупиться інвестиційний проект з вирощування равликів протягом 5 років. Потужність виробництва складає 50 тонн готової продукції в живій вазі.

Равлики Helix Aspersa Maxima, які вирощують на фермі має попит у Франції, Англії, Німеччині, Бельгії, Італії, Португалії та країнах Азії. Вважається, що завдяки вмісту магнію воно допомагає боротися зі стресом. І головне – не варто забувати, що це дуже смачний продукт.

На Луганщині чоловік будує бізнес на виготовлені еко-чіпсів

Білоруські фермери вирощують еко-продукцію (відео)

На Черкащині фермери варять французькі та італійські сири

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: