Що їдять професійні футболісти

Що дієтологи рекомендують футболістам?

В останні роки одна з найпопулярніших тем, що хвилюють спортсменів будь-якого рівня та їх тренерів – харчування. Усі шукають якийсь чудовий раціон, який дозволить вигравати та обходитися без травм. 

Великі спортивні сайти регулярно публікують інформацію, що той чи інший футболіст найняв дієтолога і всі його напасті закінчилися. Або, скажімо, відомий тренер щось комусь заборонив, запросив суперфахівця, і всі відразу почали грати так добре, як ніколи.

Ось, наприклад, Ліонель Мессі знайшов диво-лікаря та фізіотерапевта, які порадили йому в першу чергу перестати їсти піцу, яка давно стала для нього одним з основних елементів відновлення енергії. Дієтолог визначив п’ять основних продуктів: воду, оливкову олію гарної якості, цілісні зерна, свіжі фрукти та овочі. Мессі виключив з меню солону їжу та продукти, багаті на цукор. Він намагається не їсти білий хліб і обмежує порції м’яса.

Наразі Мессі грає в французькій команді “ПСЖ”, де не задовольняє фанатів своїми результатами. Наступний матч парижан запланований на 3-є квітня. У рамках французької Ліги 1 підопічні Почеттіно прийматимуть ФК “Лорьян”. БК Вінлайн вже прогнозують успіх “ПСЖ” і пропонують на такий результат коефіцієнт 1.2. Успіх гостів йде за 12, нічия – 6.6. Аби зручно переглядати коефіцієнт на спортивні події, слід завантажити додаток БК Вінлайн на телефон. Детальну інструкцію розповіли за посиланням – https://metaratings.ru/best-bookmakers/prilozhenie-winline-dlya-android/.

Спортивний дієтолог Антоніо Ескрібано, який працював у “Севільї” та “Тоттенхемі”, не бачить нічого жахливого в піці після матчу: футболісти можуть спалювати за гру по тисячі калорій, і організм потрібно терміново відновлювати, зокрема вуглеводами. Їжа стає паливом для м’язів, це все одно, що заправити машину. Позитивний ефект від прийому вуглеводів у перші півгодини після матчу давно доведено, головне — не перетворювати це на ненажерливість.

Кріштіану Роналду розбиває денний раціон на шість прийомів, не вживає цукор, п’є протеїнові коктейлі, приймає мультивітаміни та добавки для здоров’я суглобів. Також він їсть багато овочів для покращення метаболізму. У середньому португалець споживає близько 3 тисяч кілокалорій на день. Його дієта побудована на рибі, морепродуктах та овочах, приготованих на грилі або в духовці.

На думку провідних дієтологів, сніданок футболіста повинен виглядати так:

— Сніданок – найлегший прийом їжі;

— із раціону майже виключені огірки, олія та солодощі;

— з ранку вибір тільки між кашею, мюслі та круасанами;

— обмежили червоне м’ясо, бо воно нібито викликає рак;

— заборонили яєчню;

— виключили помідори;

Джеймс Коллінз, головний дієтолог “Арсеналу” та збірної Англії, радить їсти на сніданок яєчню або омлет у поєднанні з різними видами хліба чи коржиків.

— перед грою футболістів годують по-особливому: на сніданок — екзотичні фрукти (маракуя, карамбола, пітахайя), на обід — креветки.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: