“Сік із пшениці”: житомирський фермер виготовляє унікальний напій

Фермер на Житомирщині почав виготовляти сік із паростків пшениці – вітграс.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це розповів засновник фермерського господарства “Koval” Ярослав Коваленко.

Коментар:Паростки пшениці у нашій теплиці виростають упродовж 12-14 днів до 15 сантиметрів. Потім ми їх зрізаємо і робимо дуже корисний сік“, – розкриває секрет Коваленко.

Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити – до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.

Сік має багато корисних властивостей: підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров’яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.

Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко.

Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшника, гірничі, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку та пшениці.

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: Коли садити тюльпани в 2021 році: вдалі і невдалі дні, способи посадки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: