Скільки коштує чашка чаю в різних містах світу

Щороку 15 грудня відзначають Міжнародний день чаю. Цього дня в 1773 році прийняли “Світову декларацію прав працівників чайної індустрії”.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У багатьох країнах влаштовують ярмарки-продажі, презентації нових сортів чаю та дегустації. Найбільші святкування проходять в Індії, Непалі, В’єтнамі, Індонезії, Бангладеш, Кенії, Малаві, Малайзії, Уганді, Танзанії.

Найдорожчим сортом чаю у світі вважається китайський Та Хун Пао, який належить до виду улун. Щороку виробляють пів кілограма цього незвичайного сорту. Збирають із шести кущів, яким близько 350 років. Кілограм цього чаю може коштувати від $680 тис. до $1 млн.

Свято 15 грудня вважається неофіційним. Генеральна Асамблея ООН торік офіційно призначила Міжнародний день чаю (International Tea Day) на 21 травня.

В українських кафе чашка чорного чаю коштує близько 20 грн. Пригоститись напоєм із обліпихою чи імбиром можна за 30 грн. Якщо замовите чай у лондонському Starbucks, доведеться заплатити 76 грн.

В німецькому Мюнхені, у недорогих кафе просять 1.70 євро або 57,50 грн. Чашка або невеликий заварник чаю в Парижі коштують від 4 до 8 євро – від 135 до 270 грн.

Ціна на традиційні китайські чаї в Україні стартує від 50 грн. В Дніпрі класичний саусеп або бейліс буде коштувати від 40 грн/100 г. Білий чай зі старих дерев – 248 грн/100 г.

Залежно від сорту, чашка чаю обійдеться від 20 до 50 грн. У Києві чайник чаю Шу Пуера коштує в середньому 190 грн, молочного улуну – 135 грн.

Вартість чайної церемонії в Україні починається від 150 грн за класичну китайську і може сягати кількох тисяч гривень. У столичний чайних за традиційну церемонію Гун Фу Ча доведеться віддати від 250 до 480 грн. Варка чаю методом Лу Юя (на живому вогні) – 500 грн. Японська чайна церемонія коштує 1600 грн.

Джерело: сайт Gazeta.ua

Читайте також: В Україні змінилися ціни на продукти: що подорожчало, а що стало дешевше

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: