Кращі поради, як зберегти врожай яблук надовго

Здається, що немає нічого простіше, ніж зберегти свіжі яблука. Однак якщо врожай великий,  а частувати ними ви хочете ще й взимку, тоді треба знати кілька важливих порад. 

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ.

Треба знати деякі важливі правила зберігання. Інакше результат зберігання яблук виявиться плачевним.

7 основних важливих правил збереження врожаю яблук:

Акуратний збір

Зривати яблука треба знімної стиглості разом з плодоніжкою. В суху, ясну погоду. Збір проводити з акуратністю, обережно складаючи в ящики. Починають збір знизу яблуні, не пошкоджуючи фрукти. Подряпина на яблуці, перетворившись у гниль, може зіпсувати урожай.

Не витирати та не мити

Стиглі плоди покриті восковим матовим нальотом, захистом від гниття, тому фрукти не можна витирати та природно не можна мити. Позбавивши фрукти цієї оболонки, зберегти яблучка не вдасться.

Проста укладка, не валом

Просто викласти яблука в дерев’яні ящики поштучно, не накидуючи, хвостиками догори. Однак збереження фруктів при цьому недовговічне. Такий спосіб застосовують в основному для продажу.

Обгортання папером, застосування сипучих матеріалів, поліетилену

Обернути кожне яблуко в папір або серветку, тільки не газету, укладаючи в ящик по одному. Можна пересипати кожен ряд яблук сухим піском, лушпинням гречки, дерев’яною стружкою.

Це зменшить вологість, захистить від ударів і дрібних пошкоджень. Можна покласти яблука в поліетиленові пакети з дірочками, це теж дозволить збільшити збереження.

Місце зберігання з оптимальними умовами

Під час закладки врожаю на зберігання слід звернути увагу на температуру, вологість, вентиляцію приміщення. Підібрати таке місце для зберігання непросто. Найкомфортніша температура від +3 до +5 градусів, при ній зберігається соковитість. Дуже сухе і дуже вологе приміщення теж не підійде.

Не зберігати разом з овочами

Яблука не переносять сусідства з овочами. Дозрівання картоплі та моркви відбувається з виділенням газу, який може просочити яблука і вони придбають неприємний запах.

Регулярно перебирати

Не забувати періодично перевіряти збереження яблук, викидати зіпсовані, навіть ті, у яких маленькі плями.

Безсумнівно, щоб зберегти урожай яблук, необхідні знання і підготовка, але можливість мати на столі свіжі, смачні яблучка варте того.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: