“Сучасна екологічна зброя”: чому захисні маски є вкрай небезпечними для природи

Вчені повідомляють, що захисні маски перетворилися на справжню екологічну зброю.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Проблема номер один полягає в тому, що медичну маску складно утилізувати екологічно. Вона складається з трьох елементів: захисної тканини, металевого дроту, який затискається на носі і допомагає зберігати стійкість маски, і лямок з прогумованого матеріалу, які чіпляються за вуха. Тому спекатися її, поклавши просто в спеціальну коробку для відходів, як скляну пляшку чи батарейку, не виходить.

Коронавірус - рукавички і маски заполонили Середземне море (фото) — УНІАН

Таким чином, маски опиняються на полігонах побутового сміття, звідки потрапляють у дику природу та водойми. Там вони приречені розкладатися протягом кількох століть, адже захисна частина маски зроблена із пластику поліпропілену. Під час розпаду поліпропілен повільно отруює під собою землю та підземні води.

Але найгірше стається, коли маски та рукавички потрапляють у річки, моря та океани. Там вони стають справжніми знаряддями вбивства. Дельфіни та морські черепахи плутають їх із медузами. поїдають і гинуть у муках. А птахи, які гніздяться на узбережжях, заплутуються у лямках масок і вмирають від задухи.

Читайте також: Європейські фермери просять заборонити “вегетаріанський бургер” і “веганську ковбасу”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: