“Супер-ферми”: в Австралії птахофабрики перетворюються в наднові підприємства

В останні роки сталося фундаментальне зрушення в австралійській птахівничій галузі – перехід від традиційної моделі власників сімейних ферм до великих корпоративних, інституційних і приватних підприємств, так званих сучасних “супер-ферм”.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Ця тенденція стала особливо поширеною, коли компанія Baiada почала робити значні розширення в штаті Новий Південний Уельс. Зовсім недавно Baiada закрила свої підприємства в штаті Вікторія і на південному сході Квінсленда, що посилило потребу регіонів у великомасштабних бройлерних фермерських господарствах.

Такі проєкти вимагають десятків мільйонів доларів інвестицій в стратегічні і централізовані центри птахівництва. Експерти галузі відзначають, що сучасні та ефективні бройлерні ферми зі складними технологіями і економією на масштабах залишаться однією з головних тенденцій розвитку птахівничої галузі в Австралії, яка залучає інвестиції, що генерують грошові потоки в сільськогосподарському секторі.

Зауважимо, що куряче м’ясо як і раніше залишається найпопулярнішим видом тваринного білка серед австралійських споживачів. На його частку припадає близько 41 відсотка частки м’ясного ринку. Сьогодні щорічний світовий попит на м’ясо становить 260 мільйонів тонн, а птах тепер становить 35 відсотків або 90 мільйонів тонн. Таким чином, попит на куряче м’ясо в Австралії буде рости і підстьобувати тенденцію до консолідації птахівничої галузі.

Джерело: сайт Agro-smart

Читайте також: Кіт британського МЗС офіційно пішов на пенсію

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: