Таємниця виробника: фермер з Кременчука готує унікальний сир в кропиві
Борис Сливенко — сировар за покликанням, заснував ферму “Амалфея””, яка розташована у Кременчугу. Чоловік готує унікальні сири за власною рецептурою, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Seeds.оrg” .
Борис почав продавати сири ще 25 років тому, але тоді це були не його авторські продукти. Сьогодні ж на фермі чоловіка переробляють близько 100-200 літрів молока в день.
“Козячим сиром займаюсь не так давно – років 3-4. Сам я кіз не тримаю – їх вирощують мої родичі. Молоко я купую. Дуже важко суміщати і розведення кіз, і виготовлення сирів. Кому це вдається – пам’ятник таким людям потрібно ставити.”
Фермер розповідає, що ідея приготувати сир в кропиві прийшла йому випадково:
“Я бачив раніше такі сири в продажу. Однак спробував і собі зробити – а листя не клеїться… Та якось вночі мені прийшла в голову ідея, як це можна зробити. І все вийшло! Але це секрет – таємниця виробника.”
За словами Бориса, сир в кропиві це не новинка, проте зараз цей смаколик не надто поширений. На його думку, в такий спосіб сировари хотіли захистити свої продукти від комах.
“На мій погляд створення рецепту будь-якого сиру йшло від складного до простого. Людина працює з молоком – як їй простіше щось робити – так і отримуємо рецепт сиру.”
“Сири з кавою також виробляють в Україні, але такий, як я його зробив – такого рецепту ще не бачив. Тут гармонійно поєдналися і смак сиру і смак кави. Навіть аромат кави є.”
Чоловік розповідає, що поки не може похизуватися великою кількістю авторських рецептів. Але ті що має сьогодні, щиро любить.
Еко-алкоголь, або як з харчових відходів зробити горілку (фото)
“Всі хочуть голосних назв і великих цифр. Та я чесно скажу: в нас є 2 основні сири, один накшталт Грюєру, другий – Качотта класична. А вже потім ми їх міксуємо, додаючи різні інгредієнти.”
— розповідає фермер.
Прибутковий бізнес: фермер на полі вирощує натуральну віагру (відео)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: