Теплицю на 10 гектарів збудували в Сибірі

Днями нідерландська компанія VB Group завершили будівництво системи теплиць і клімат-контролю в Сибірі. Теплиця площею 10 гектарів забезпечуватиме сибірякам високоякісні овочі, пише “Агро-Центр”.

Теплицю на 10 гектарів збудували поблизу російського міста Томськ. В теплиці планують вирощувати високоякісні овочі: помідори, огірки, салат і баклажани. 

“Завдяки цій теплиці світового класу ми покращуємо якість овочів в наших сибірських супермаркетах. Тепер ми можемо скоротити період транспортування з тижнів, що покращує свіжість “,

– каже замовник.

Україна зможе стати енергонезалежною завдяки біопаливу

Оскільки цей проект знаходиться в одному з районів з найбільш суворими погодними умовами, планування цього проекту має вирішальне значення. Мішель Вінкель з VB Group:

“Теплиця і її кліматична система повинні бути завершені до початку зими, а перший сніг в Сибірі очікується вже в жовтні, тому маємо завдання створити систему опалення вчасно. Всі елементи і частини теплиці були підібрані в залежності від суворих погодних умов, особлива увага приділяється опаленню та ізоляції. Також, важливою є наявність достатньої зрошувальної води в зимові місяці.”

Фінляндія побудує стіну на кордоні з Росією аби захиститися

VB Group займається проблемою надання кліматичних рішень для всіх видів сільськогосподарських культур. Теплиці з контрольованим кліматом, подібні цій, дозволяють країнам, розташованим в найсуворіших погодних умовах, нагодувати своїх людей поживною їжею.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: