У Берліні з використаної кавової гущі роблять екопосуд (фото)

Берлінський стартап розробив інноваційну технологію використання кавової гущі для створення стильних і довговічних багаторазових чашок та блюдець.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Джуліан Лехнер, випускник академії промислового дизайну, почав експериментувати з кавовою гущею, яку брав у громадських барах під час навчання в Больцано, Італія. Йому знадобилося близько чотирьох років, щоб створити Kaffeeform.

Ідея, що лежить в основі винаходу, зрозуміла: такі відходи, як гуща від кави, рідко утилізують. Найчастіше гущу просто викидають. Як виявилося, із відходів 6 випитих стаканчиків еспресо можна зробити 1 чашку з блюдцем.

Щоб зробити вироби довговічними і придатними до миття в посудомийній машині, Лехнеру треба було знайти правильний баланс пропорцій рослинних волокон, кавової гущі, шматочків деревини та біополімерів. Результатом став зроблений з поновлюваної сировини посуд, придатний для вторинної переробки.

Чашка на 40% складається з використаної кавової гущі, яку збирають у місцевих кафе (щодня по 5–6 кг).

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: У Нідерландах створили унікальний притулок для рослин

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: