У гірські річки Прикарпаття випустили понад 82 тис. мальків форелі

Відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства НААН в гірські річки Прикарпаття випустили понад 82 тисяч мальків форелі струмкової. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства України.

Коментар:11 серпня 2020 року коштом державного бюджету відбулося зариблення річок Івано-Франківської області. Так, до р. Бистриця Солотвинська, р. Бистриця Надвірнянська, р. Прут та її приток випущено 82 428 екз. форелі струмкової загальною вагою 260 кг. Вага одного екземпляра малька становила близько 3,15 грама. Зарибок вирощено державною установою Рибоводний форелевий завод Лопушно“, – ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що зариблення здійснювалося відповідно до науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України “Проведення заходів зі штучного відтворення аборигенних представників в річкових басейнах Дунаю та Дністра на період 2019-2021 рр.”.

Коментар:Специфіка зариблення фореллю – це копіткий процес, який відбувається в декілька етапів. Для забезпечення вищих шансів на виживання мальків, вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ландшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років тощо. Дякую за правильно організований процес усім, хто брав активну участь у вселенні водних біоресурсів“, – зазначив т.в.о. голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Івано-Франківського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції Карпатського округу, органів місцевої влади та громадськості.

Джерело: сайт Agropolit

Читайте також: На Одещині фермери вирощують перець по 450 г кожний (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: