У Києві презентували перший офіційний відеоролик про українське органічне виробництво

Organic in Ukraine — перший офіційний відеоролик про українське органічне виробництво. Ініціативу підтримав державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) в рамках проекту “Розвиток органічного руху в Україні”, пише “Агро-Центр”.

Команда, яка працювала над створенням даного ролику зазначила, що в першу чергу це відео мало підкреслити імідж України, як країни-виробника органічної продукції та показати який потенціал має цей напрямок в Україні.

Фермер знайшов у свині безоар за 600 тисяч доларів

“У цьому році ми завершуємо 10-річний проект з підтримки розвитку органічного виробництва в Україні. Ми дуже задоволені отриманими результатами. Сьогодні ми вже не встигаємо за Міністерством аграрної політики та продовольства України, і це по-справжньому надихає нас”,

—  розповів Віктор Шуткевич, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні.

Основними напрямками роботи проекту “Розвиток органічного руху в Україні” був внутрішній ринок і молочна органічна продукція і експорт.

“Можу сказати, що за останні три роки на прилавках магазинів кількість органічної продукції збільшилася втричі. Експортна орієнтація ринку також позитивна, але не вистачає кількох моментів. Перш за все – доданої вартості. Зростання відбувається за рахунок помітного поліпшення якості продукції, але немає переробки, і ми в найближчі роки плануємо звернути увагу саме на це. Адже присутність української органічної продукції на світових ринках має відбуватися не тільки за рахунок сировини, а й переробки“,

— зазначає Віктор Шуткевич.

Яєчний гігант: українська компанія захоплює світовий ринок

Ролик вперше було презентовано на міжнародній виставці BIOFACH-2019.

Юристи б’ють на сполох: рейдерські захоплення тепер “в законі” (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: