У саду вінницького фермера росте 60 сортів винограду

Віктор Янович розповідає, що винограду завжди потрібні сонце і родючі ґрунти. Проте цього року погода змусила виноградарів трошки попрацювати, пише “Агро-Центр”.

“Але у цьому році друга половина травня і початок червня не сприяли розвитку винограду, погода була спекотна, із зливами. Кущі не розростались, грона не запилювались, час був загублений. Втім, для тих, хто любить і знає цю справу, проблем не було! Звичайно, виноград потребує великої праці, але й віддає за неї сповна! Хіба не радість виноградарю, коли він бачить величезні 2-3-кілограмові соковиті грона, результат своєї турботи і уваги?”

— розповів Віктор Янович.

Гарний врожай цього року отримали з таких сортів як Восторг, Преображення, Ювілей, Новочеркаська, Віктор, Насолода, Нізіна, Лора, Аркадія, Новий подарунок Запоріжжю, Королевський ніжний і багато-багато інших. Загалом у саду фермера ростуть 60 сортів винограду.

“Особливо гарно показали себе кишмишні сорти — Афродіта, Століття, Велес, Б/с 342 та ін. Виноград — така культура, яка вимагає уваги до себе не тільки влітку, а практично цілий рік. На зиму його треба добре укрити, слідкувати, щоб лози не померзли. Весною — своєчасно відкрити, щоб не запріли бруньки.”

— поділився фермер.

Чоловік розповідає, що кущі треба проріджувати, якщо з однієї бруньки виростає два-три пагони, то слід залишити тільки один, найсильніший. Коли настає тепло, лози розкладають по шпалерах. А далі починається своєчасна обробка від хвороб і шкідників. За всі зусилля виноград віддає сторицею! Таку красу не соромно і людям показати!

Джерело: 33kanal.com

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: