У США виготовляють унікальний біорозкладний пластик з деревини

Біорозкладаний пластик з деревини – це вже реальність. Він не засмічує довкілля і не потребує додаткових навантажень з переробки, такий пластик просто розкладається у природі за три місяці.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Новий пластик створили з пористої матриці натуральної деревини у вигляді суспензії, — рідини зі зваженими у ній дрібними твердими частинками, передає   ecotown. 

Деревину, тобто відходи переробки, вчені з Єльської школи навколишнього середовища взяли з лісопереробних підприємств, а потім перетерли у порошок. В отриману речовину додали глибокий евтектичний розчинник, який допоміг розчинити деревину, не змінюючи її хімічних властивостей.

В результаті вийшов матеріал з високою механічною міцністю, який може чинити опір впливу ультрафіолетових променів і утримувати рідину, добре піддається обробці і підходить для створення різних пластикових предметів: плівок, пакетів і упаковки для продуктів.

Найголовніша перевага – такий біопластик не шкідливий для навколишнього середовища.

Протягом усього свого життєвого циклу речовина має менший вплив на навколишнє середовище, ніж пластик на основі нафти та інші біопластики. У природі матеріал розкладається за три місяці.

Джерело: сайт greenpost

Читайте також: Україна експортувала понад 80% запланованого обсягу пшениці – Мінекономіки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: