У США запатентували новий метод біоконтролю шкідників пшениці

Вчені з державного університету штату Монтана отримали патент на розробку нового методу біоконтролю гессенської мухи і стеблевого хлібного пильщика за допомогою унікальних грибів. Про це повідомляється на сайті  університету.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Зазначено, що зі зразків на пшеничних полях Монтани, вчені виділили нові штами п’яти грибів. Під час дослідження виявилося, що ці гриби, які зустрічаються у природі у деяких рослин пшениці, смертельні для стеблового хлібного пильщика і гессенської мухи.

Для аграріїв ці шкідники особливо небезпечні, тому що з ними не можна боротися за допомогою обприскування хімічними ЗЗР.

Коментар: “У нас зараз немає надійних методів контролю пильщика. Навіть якщо ви розпилюєте інсектициди, вони не потрапляють всередину рослини і не вбивають личинок”, — зауважив науковий керівник дослідницького підрозділу Південного напряму управління комахами Міністерства сільського господарства США у Міссісіпі Гаді Редді.

За результатами експериментів вчені з’ясували, що ці гриби вибірково впливають на пильщика і гессенську муху. Науковці сподіваються, що завдяки їх відкриттю вдасться створити аерозолі або інші препарати, які будуть ефективні у боротьбі зі шкідниками пшениці.

Джерело: Kurkul.com

Читайте також: Вчені знайшли першу бджолу, яка є самкою та самцем одночасно

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: