У Сумській області підприємець власноруч посадив міський фруктовий сад (фото)

Олександр Ситник — 54-річний підприємець, власник СТО, який вирішив не чекати допомоги від когось та власноруч посадив фруктовий сад, який слугуватиме місцем відпочинку для всіх охочих, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Неделя.”

В Житомирській області знаходиться одна з найбільших плантацій лохини у Європі (фото)

Чоловік висадив яблуні та груші на березі річки Павлівка. Допомогли йому в цьому його син Роман та друг сина Олександр. Сад чоловік посадив не для себе та не для “піару”. Це щира ініціатива зробити щось приємне для інших:

“От якось ми сиділи з сином Романом та його другом Сашком в альтанці, та й згадалося, як у моєму дитинстві тут був прекрасний сад. Я тутешній, виріс на березі Павлівки. Ми з хлопцями раз по раз бігали за яблуками до цього саду. Пам’ятаю, тут були ще й теплиці, скрізь порядок, краса, займалося цим “Зелене господарство”. Потім його закрили, сад люди вирізали. Лишилося тільки два старезних дерева, які нагадують про минулі роки”

— поділився чоловік.

В Україні для ефективної допомогти фермерам створять державний аграрний реєстр

Жінки-фермери заробляють більше, ніж чоловіки (статистика)

Олександра найбільше засмучує, що від місця відпочинку, популярного раніше, не залишилося нічого окрім куп сміття. Навіть місцеві жителі почали викидати там побутове сміття. Спогади батька дуже вразили Романа і він з другом вирішив посадити декілька нових фруктових дерев. Коли Олександр про це дізнався він не зміг не приєднатися.

В Україні застраховані лише 5% фермерів (інфографіка)

Спочатку вирішили прибрати сміття, для цього залучили іншого місцевого підприємця Володимира Гриба, який допоміг з технікою. За допомогою фронтального погрузчика вирівняли та почистили територію.

Висадили в саду елітні сорти яблунь та груш, зокрема: “Чемпіон”, “Голден делішес“, “Флоріна“, груші “Талгарська красуня”, “Яблунівська”, “Конференція”. Загалом на облаштування нового місця відпочинку коштувало близько 10 000 гривень.

На фермі під Запоріжжям готують авторський чай (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: