У світі набирає популярності новий тренд у виробництві молока

Трендом №1 в світі у виробництві молока є – комфорт корів, тому що найбільше часу корови проводять відпочиваючи, тобто в лежачому стані і це той час, яким треба правильно керувати, щоб збільшувати його, і тому надзвичайно важливим є те, на чому саме корови лежать.

Про це розповів співзасновник і керівник проєктів American Dairy Technology Іон Морару.

На думку експерта, на першому місці як найкомфортніша підстилка для корів і яку вони обожнюють є – пісок. Як варіант на другому місця можливо розглядати – подрібнену солому (додатково, можливе використання на рівні з подрібненою соломою: тирси, подрібненого кукурудзиння або підсушеної гноївки, але необхідно врахувати кілька моментів з приготування такої підстилки).

“Всі інші види підстилок в яких використовується гума та матраци, як кажуть – поза рейтингом за комфортністю для корів”, – впевнений пан Морару.

Читайте також: На Київщині науковці створюють парк-лабораторію «Фермерські парки»

Якщо казати про переваги піщаної підстилки для корів, то варто зазначити: вона підходить для будь-якої ферми, незалежно від розміру та кліматичної зони, де знаходиться ферма. Крім того, що це єдина найкомфортніша підстилка для корів, це ще й ідеальні показники гігієни, мінімальні вимоги по догляду за лежаками, де відпочивають корови, зручність та економічність у використанні (в порівнянні з іншими видами підстилки), профілактика маститів, профілактика теплового стресу.

“А ще піщана підстилка найкраще поєднується з сучасною вентиляцією та сучасними методами створення мікроклімату в корівниках. А для тих, хто піклується про нашу Планету, то пісок це «нуль» шкоди для Планети!”, – зауважив експерт.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: