У Тернополі школярі створили унікальний метод вирощування екологічної мікрозелені (ФОТО)

На Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів група тернопільських школярів продемонструвала свої розробки з вирощування екологічної мікрозелені. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар:Наші вихованці на виставці знайомлять відвідувачів із надзвичайно цікавим напрямком – вирощуванням мікрозелені. Їхня дослідницька робота “Мікрозелень – енергія, закладена природою” розкриває оригінальну методику вирощування мікрозелені, а також дає рекомендації щодо сільськогосподарських культур, які підходять для цієї новаторської справи“, – розповів директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Герц.

За його словами, вирощуючи мініатюрну зелень у спеціально створених для цього умовах, учні переконалися, що вона здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Її паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот. Вживання такої мікрозелені насичує організм людини вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму.

Він також зауважив, що апробований у Тернополі метод вирощування мікрозелені можна ефективно використовувати у кулінарній справі.

Читайте також: На Волині фермер вирощує груші розміром із літрову банку (ВІДЕО)

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: