У залізничному тунелі вирощують екзотичні гриби (фото)

В Австралії знаходиться одна з найвідоміших ферм по вирощуванню екзотичних грибів. Щоб потрапити сюди, тур потрібно бронювати заздалегідь, адже знаходиться вона у залізничному тунелі, пише “Агро-Центр”.

Південне нагір’я Австралії відомо серед туристів своїми зеленими пагорбами, величними маєтками і розаріями. Тут також знаходиться приватне підприємство “Лі-Сан”, яке належить Ноель Арролду, авторитетному мікробіологові і знавцеві екзотичних грибів.

Тільки чотири рази на рік Арроде приймає туристів, щоб провести незабутню екскурсію через тунель, повний грибів. Охочих побувати в гостях дуже багато, а тури розпродаються за кілька тижнів до події.

В цілому, екскурсія займає 90 хвилин. В цей час відвідувачі проходять по підземній фермі шлях довжиною в 650 метрів і дізнаються багато цікавого з історії господарства.

Побудований в 1866 році, тунель колись був частиною одноколійній залізниці з Сіднея в Мосс-Вейл, але потім був закритий для пересування і використовувався як сховище для вибухових речовин. В грибну ферму він перетворився у 1987 році.

Таке розташування може здатися зараз незвичним, але 50 років в Австралії було досить багато грибних ферм саме в залізничних тунелях. Зараз з них залишилася тільки Лі-Сан.

У тунелі тримається температура близько 16 градусів при високій вологості 85 відсотків:

“Ми не змінюємо навколишнє середовище відповідно до культури, ми змінюємо культури відповідно до навколишнього середовища”,

– говорить д-р Аррольд, підкреслюючи, що він тестує нові способи виробництва екзотичних грибів.

Продукція ферми реалізується на фермерських ринках і в супермаркетах по всьому Сіднею, а також поставляється в кращі ресторани.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: