У Жмеринці на хутряній фабриці почали вирощувати королівські креветки (фото)

Підприємство з вирощення креветок почало працювати на Вінничині, у місті Жмеринка. Креветок вирощуватимуть у приміщенні колишньої хутряної фабрики. Для роботи будівлю відремонтували, встановили обладнання і вже навіть запустили першу партію малька, пише “Агро-Центр”.

“Фабрика понад десять років пустувала, все було зруйновано та демонтовано. Залишилися тільки стіни. Вінницьке підприємство вирішило запустити там потужності з вирощення креветок. Близько двох років “реанімували” саме приміщення. Бізнес-ідею втілити в життя після того, як побачили подібне за кордоном”,

– розповів заступник директора Володимир Деркач.

На Закарпатті з буйволиного молока виготовляють “згущенку”

Аби вирощувати креветок на підприємстві встановлюють необхідне обладнання – великі резервуари, які заповнять водою. Працівники вже запустили першу партію королівських креветок. Мальок зовсім крихітний, прозорий, тому побачити його нелегко.

За п’ять місяців ракоподібні повинні вирости до 12 сантиметрів, для цього їх годують спеціальним кормом.

“У так званих акваріумах сьогодні 180 тисяч штук малька. Вони потребують догляду і дотримання всіх умов. Важливим є температурний режим. Вода має температуру 29-30 градусів, температура в приміщенні 33-34 градуси тепла. Завжди контролюємо вміст солі, амонію, кислотність, жорсткість води”,

– говорить лаборант Мирослава.

Прибутковий бізнес: українська малина завойовує європейський ринок

Планується, що на повну підприємство працюватиме вже за пів року. Оскільки, креветки делікатес не з дешевих – орієнтуватимуться виробники як на український так і на європейський ринок.

Еко-алкоголь, або як з харчових відходів зробити горілку (фото)

На підприємстві працюватиме лише 35 робітників, оскільки більшість роботи буде повністю автоматизована.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: