Україна посіла друге місце у світі за вирощуванням гарбузів та кабачків

Україна займає 2-ге місце у світі за вирощуванням гарбузів і кабачків. Про це повідомляє “Український клуб аграрного бізнесу”.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За даними Державної служби статистики України у 2020 році українським господарствам вдалося отримати приблизно 650 тис. т гарбузів, що на 9 % нижче аналогічного показника минулого року.

Коментар: Зменшення обсягів виробництва відбулося як за рахунок скорочення посівних площ під цією культурою, так і зменшення врожайності. Варто зазначити, що гарбузи переважно вирощуються в господарствах населення. На промислові та фермерські господарства припадає лише 2 % вирощених в Україні гарбузів“, — розповіла аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Зовнішня торгівля гарбузами розвинена слабко. Імпортних відвантажень практично немає, а от експортні поставки хоча і зросли минулого року у 3,2 рази до 2 тис. т, але не перевищують 0,3 % загального обсягу вирощених в Україні гарбузів. Основними країнами-імпортерами українських гарбузів є Великобританія (62 % експортної виручки), Румунія (19 %) і Молдова (4 %).

Коментар:Цього року очікується кращий урожай гарбузів у порівнянні з торішнім, передусім за рахунок кращої врожайності“, — прогнозують експерти.

Читайте також: У Великій Британії фермери масово зливають молоко в каналізацію: причини

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: