Українка виготовляє унікальні солодощі з гречки

Оксана Мартим’янова першою в Україні почала виготовляти незвичні солодощі – цукерки з гречки. Сьогодні Оксана будує сміливі плани на майбутнє: шукає приміщення під розширення виробництва та обдумує можливість експорту своїх виробів, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Будуй своє”.

До 2014 року Оксана керувала мережею магазинів солодощів у м. Суми. Проте, криза внесла свої корективи і сьогодні з мережі залишився лише один магазин. Жінка не втратила запалу та замість опустити руки, вивчала бізнес та шукали нові ніші.

Фермерки з Ірландії роздягнулися заради благодійності (фото)

Виготовляти солодощі з гречки вирішила випадково:

“Я замислилася, а що такого ми веземо з України, коли подорожуємо до інших країн? У відповідь подумалось наступне: солодощі! Далі прийшло розуміння, що я хочу зробити щось із натуральних локальних компонентів. У процесі брейнштормінгу на думку мені спадали мед, горіхи та гречка!”

— розповідає Оксана.

Зупинитися на гречці вирішила тому, що популярний та доступний в Україні продукт. Окрім цього, вивчивши інформацію в Інтернеті жінка зрозуміла, що аналогів подібних смаколиків ніхто раніше не готував, тобто ніша повністю вільна.

25 євро за вівцю: німецьким фермерам доплачуватимуть за випас кіз та овець

Свої цукерки Оксана готує виключно за власними рецептами.

“Крок за кроком на моїй кухні народжувалися рецепти — мармеладу, цукерок, грильяжу, трюфелів, шоколадних плиток тощо з використанням зеленої гречки та натуральних компонентів локального виробництва — насіння гарбуза чи льону і меду. Проте багато ідей пішли в нікуди. Зокрема, через швидке псування продукту, як це сталося з мармеладом, що надто швидко засихав.”

— поділилася жінка.

Страхування бджіл та кримінальна відповідальність: що нового чекає пасічників у 2019 році

Кондитер розповідає, що запустити власне виробництво не так легко як здається на перший погляд. Це потребує чимало коштів та вирішення бюрократичних запитань:

“Щодо власного виробництва у невеликому місті виникає багато питань. Перше — приміщення, яких взагалі не так вже і багато, та й ті зайняті. Наприклад, я шукаю зараз приміщення як у Сумах, так і в передмісті. А ще витрати на ремонт чималі — це і комунікації, і вентиляція, і обладнання. Так, холодильні камери — 20 тис. грн, і меланжер (подрібнювач насіння) 一 12 тис грн, і машина для темперування шоколаду 25 тис. грн, і посуд — 10 тис. грн, і до безкінечності. Друге — сертифікація або отримання всіх дозволів, щоб продаватися у торговельних мережах. У випадку з моїм продуктом все набагато складніше, ніж здається. Все тому, що, на відміну від виробників торта “Наполеон” та інших відомих смаколиків, до нас ніхто такого не робив.”

Сьогодні свої солодощі Оксана продає під брендом “HrechkaSweets”. Її цукерки вже відомі по всій Україні та навіть за кордоном. Смаколиками люблять ласувати як молодь так і старші люди:

“Таких результатів я досягла завдяки правильному просуванню продукту — бюджетів на рекламні кампанії не витрачала, розказати про мою продукцію допомогли особисті контакти і рекомендації. Напевне, тому про нас багато хто дізнався як в Україні, так і за її межами.”

— пишається Оксана.

План на майбутнє серйозні: запустити своє виробництво, потрапити до ритейлу та почати експортувати продукцію. Оксана, сподівається, що її солодощі стануть справжнім солодким символом України.

На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів

Молодь у селі: “дауншифтери” створили органічну ферму на Черкащині

В Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: