Українське морозиво перевірили на якість

Асоціація українських виробників “Морозиво і заморожені продукти” спільно з операторами ринку, що входять до її складу, в вересні-жовтні 2020 року протестували морозиво і заморожені напівфабрикати українських брендів. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Такі дослідження проводяться вже п’ятий рік поспіль в рамках програми контролю якості харчових продуктів, яка започаткована Асоціацією українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”. За цей час в лабораторіях “Укрметртестстандарт” і “Київоблстандарт-метрологія” було досліджено понад 90 зразків морозива і близько 50 зразків заморожених напівфабрикатів.

І цього разу, традиційно відібрані зразки були передані для досліджень у ДП “Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів”.

Щоб отримати цілісну та об’єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними показниками. 

Експерти, в черговий раз, підтвердили, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ.

Цей фактор відіграє важливу роль для споживачів, у яких акценти в харчуванні сьогодні все більше зміщуються в сторону якісної та безпечної їжі, це дуже важливий фактор, який стимулює їх інвестувати свої гроші в продукцію вітчизняних компаній і, відповідно, у своє здоров’я.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Бельгійці проклали веломаршрут між верхівками дерев (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: