Українські аграрії будуть самостійно виготовляти запчастини до техніки

Аграріям доведеться самостійно виготовляти деякі запчастини до сільгосптехніки. 

Зокрема через те, що багато складів постачальників знищено, а поставки не здійснюються.

Таку думку висловив Ігор Богданов, директор з інформаційних технологій та технічних питань, член правління A.G.R. Group

У деяких постачальників склади повністю знищені. Крім того, більшість із них доставки не здійснюють. Отже, тут орієнтуємось на власні сили. Тобто логістику забезпечуємо власним парком техніки. В разі відсутності запасних частин — шукаємо місцеві компанії, які виготовляють певні позиції, або займаються реставрацією. Це стосується передусім тих запчастин, які можна виточити або відновити. Коли Київську область звільнили, багато промислових підприємств залишились неушкодженими, тож виготовляємо замінники із їх залученням. Думаю, практично в кожному регіоні можна знайти такі компанії.

Богданов зазначив, що другий момент — багато постачальників запасних частин та ремонтів перейшли на передплату.

Не всі, але більшість. Це теж створює певні проблеми, бо раніше ми працювали завжди з відтермінуванням платежу до 45 днів, а наразі мусимо купувати за передплатою. Але домовляємося робити так: формуємо велике замовлення, відправляємо свою машину за запчастинами, машина на складі постачальника вантажиться і оплачується по типу контракта EX WORKS. 

Закуповуючи запчастини, експерт також рекомендує формувати максимальний перелік, намагатися у контрагента забирати одразу все замовлення. Тому що можливості оперативної доставки немає.

Продумайте, які запчастини потрібні для сезонного обслуговування та виходять з ладу в період активних польових робіт. Якщо маєте кошти, краще придбати їх одразу і сформувати оперативний склад на своєму підприємстві. Таким чином і гарантовано зможете забезпечити безперебійність роботи техніки, без простоїв, та зекономите на логістиці. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: