Українські сировари здобули 13 нагород на міжнародному конкурсі “World Cheese Awards 2023” у Норвегії
Українські сировари вразили світ своїми вишуканими смаками та майстерністю, завоювавши 13 нагород на міжнародному конкурсі “World Cheese Awards 2023”, який цьогоріч відбувся у Норвегії.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів нардеп Дмитро Соломчук.
Відомо, що на конкурсі WCA було представлено понад 4000 видів сирів з усіх куточків світу! Українські виробники сиру з Київщини, Львівщини, Кіровоградщини, Івано-Франківщини здобули золоті, срібні та бронзові нагороди.
За словами української судді конкурсу “World Cheese Awards” та засновниці ProCheese Academy Оксани Чернової, багато українських сирів було визнані кращими у світі.
Бронзу отримали:
“Lel’”, Кіровоградщина — копчена моцарела;
“Zinka”, Київщина — “Гауда з паприкою”, “Напівтвердий сир cередньої зрілості”, а також сир із білою пліснявою по типу “Камамбер” із козиного молока;
“Сироман”, Київщина — сир із білою пліснявою з козиного молока з додаванням буряка “Софія”.
Читайте також: Як зберігати цибулини гладіолусів у квартирі: поради від квітникарів
Срібло:
“Гарбузовий рай”, Львівщина — свіжий витриманий сир “Говерла” та сир із білою пліснявою “Лісова пісня”.
“Мукко”, Львівщина — витриманий сир “Старий Стрий з кавою”, напівтвердий сир “Мукко” з трюфелем;
“Zinka”, Київщина — твердий витриманий “Український”;
“Джерсей”, Львівщина — сир “Массімо” з митою скоринкою.
Золото:
“Станіславська Сироварня”, Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир “Мотря”;
“Zinka”, Київщина — витриманий козиний сир “Твердий з пажитником”.
Коментар: “Пишаємось українськими виробниками, які щодня не просто розвиваються і вдосконалюються, а досягають небачених вершин! Вони з впевненістю виборюють перемогу у країн, де виробництво сиру розвивалось століттями!” – написав Дмитро Соломчук.
Ця перемога є яскравим прикладом того, як українські сировари завойовують визнання на світовому ринку та піднімають репутацію українського сиру. Вони працюють над вдосконаленням та збереженням традиційних рецептів, які передаються з покоління в покоління.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: