Українські сировари здобули 13 нагород на міжнародному конкурсі “World Cheese Awards 2023” у Норвегії

Українські сировари вразили світ своїми вишуканими смаками та майстерністю, завоювавши 13 нагород на міжнародному конкурсі “World Cheese Awards 2023”, який цьогоріч відбувся у Норвегії.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів нардеп Дмитро Соломчук.

Відомо, що на конкурсі WCA було представлено понад 4000 видів сирів з усіх куточків світу! Українські виробники сиру з Київщини, Львівщини, Кіровоградщини, Івано-Франківщини здобули золоті, срібні та бронзові нагороди.

За словами української судді конкурсу “World Cheese Awards” та засновниці ProCheese Academy Оксани Чернової, багато українських сирів було визнані кращими у світі. 

Бронзу отримали:

🥉“Lel’”, Кіровоградщина — копчена моцарела;

🥉“Zinka”, Київщина — “Гауда з паприкою”, “Напівтвердий сир cередньої зрілості”, а також сир із білою пліснявою по типу “Камамбер” із козиного молока;

🥉“Сироман”, Київщина — сир із білою пліснявою з козиного молока з додаванням буряка “Софія”.

Читайте також: Як зберігати цибулини гладіолусів у квартирі: поради від квітникарів

Срібло:

🥈“Гарбузовий рай”, Львівщина — свіжий витриманий сир “Говерла” та сир із білою пліснявою “Лісова пісня”.

🥈“Мукко”, Львівщина — витриманий сир “Старий Стрий з кавою”, напівтвердий сир “Мукко” з трюфелем;

🥈“Zinka”, Київщина — твердий витриманий “Український”;

🥈“Джерсей”, Львівщина — сир “Массімо” з митою скоринкою.

Золото:

🥇“Станіславська Сироварня”, Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир “Мотря”;

🥇“Zinka”, Київщина — витриманий козиний сир “Твердий з пажитником”.

Коментар: Пишаємось українськими виробниками, які щодня не просто розвиваються і вдосконалюються, а досягають небачених вершин! Вони з впевненістю виборюють перемогу у країн, де виробництво сиру розвивалось століттями!” – написав Дмитро Соломчук.

Ця перемога є яскравим прикладом того, як українські сировари завойовують визнання на світовому ринку та піднімають репутацію українського сиру. Вони працюють над вдосконаленням та збереженням традиційних рецептів, які передаються з покоління в покоління.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: