Український фермер відшкодував державі 300 тисяч за посів кукурудзи на пам’ятках археології

Фермер з Чернігівщини, який самовільно зайняв близько 46 га земель з археологічними пам’ятниками вартістю понад 2 млрд грн, відшкодував близько 300 тис. грн збитків, заподіяних територіальній громаді.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Чернігівська місцева прокуратура подала в суд на фермера, який самовільно зайняв і використовує земельні ділянки з пам’ятками археології загальною вартістю понад 2 млрд грн.

Коментар: “Прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення у власність держави самовільно зайнятих земельних ділянок з об’єктами культурної спадщини вартістю понад 2 млрд грн. Вказані землі розташовані в межах археологічних пам’яток місцевого значення – поселень “Курганки”, “Вигори”, “Зайці-1” та “Зайці-2“, – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, фермерське господарство самовільно зайняло 46 га цінної землі для вирощування кукурудзи та озимої пшениці.

Коментар: “За вироком суду місцевий мешканець заплатив штраф за самовільне зайняття особливо цінних земель і відшкодував на користь територіальної громади нараховані Держгеокадастром збитки в розмірі майже 300 тис. грн”, – сказала Похилько.

За її словами, в суді обвинувачений свою провину визнав. Збитки оплатив коштами, одержаними від реалізації вирощеного врожаю. На особливо цінних землях у 2019 році його працівники вирощували кукурудзу й озиму пшеницю.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: Від вапнування кислих ґрунтів ефект тримається 6-8 років

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: