Унікальний бізнес: на Миколаївщині виготовляють дієтичне борошно з черемхи

У місті Первомайськ, що на Миколаївщині, діє унікальна ферма з виробництва черемхового борошна. Воно втричі менш калорійне за пшеничне та є нішевим продуктом, пише “Агро-Центр”.

Черемха в Україні не надто розповсюджена. На Миколаївщині, у Врадіївському лісовому господарстві, ще з часів Радянського союзу збереглися близько десяти гектарів насаджень черемхи. Раніше ягоди після збору одразу ж відправляли в Росію, проте зараз фермери вирішили його одразу переробляти і виготовляти черемхове борошно. Воно є результатом помелу висушених ягід і має запах какао та горіховий присмак. Оскільки ягоди черемхи використовують з дикорослих дерев, вони є органічною продукцією.

Молодий киянин покинув столицю та робить сири у селі (відео)

Вигідний бізнес: військовий з Туреччини відкрив овечу ферму в Україні (відео)

У серпні після збору ягід, черемху просушують в промисловій сушарці. Висушені ягоди змелюють на млину. Перед тим, як розфасувати готовий продукт, обов’язковим є ретельне багаторазове просіювання, бо потрібно відділити кісточки черемхи. Справа в тому, що не рекомендується використовувати плоди цієї рослини, з яких не вилучена кісточка, бо вона може призвести до отруєння, тому плоди даного чагарнику ні в якому разі не можна використовувати для консервації.

Українська компанія розробила окуляри з кави та льону (фото)

Компанія Golta Farm виробляє черемхового борошна біля 1,5 – 2 т на рік та на даний час є єдиним виробником такої продукції на півдні України.  Черемхове борошно значно корисніше за традиційне пшеничне. Якщо замінити пшеничне борошно на черемхове (1 : 1), це дозволить не тільки підвищити харчову і біологічну цінність страв, а й надати випічці дієтичні та лікувальні властивості. Калорійність черемхового борошна в три рази нижче, ніж у пшеничного.

У Москві з’явилася своя «Львівська майстерня шоколаду» (несправжня)

Краще — за кордон: майже всі органічні продукти вивозять з України

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: