“Унікальний екопроєкт”: у Німеччині відкрили найбільший в Європі водневий автопарк

Автопарк складається з 35 автобусів і двох АЗС.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Компанія Regionalverkehr Köln за участю представників Єврокомісії та Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччині відкрила найбільший в Європі парк автобусів на водневих паливних елементах і комплекс необхідної інфраструктури (дві водневі заправні станції) в окрузі Рейн-Зіг (Німеччина).

Водневі АЗС побудовані в таких містах району, як Меккенхайм і Вермельскірхен, вони будуть обслуговувати парк з 35 гібридних автобусів А330 виробництва бельгійської машинобудівної компанії Van Hool. 

Після навчання водіїв і остаточного введення в експлуатацію заправних станцій 10 автобусів на водневих паливних елементах вийдуть на регулярні маршрути в Меккенхайме. Решта – у Вермельскірхене (вони також будуть обслуговувати і прилеглі містечка). 

Коментар: Використання автобусів на водневих паливних елементах є ще один крок до підвищення якості громадського транспорту. Також ми хотіли б закликати і інші регіони Німеччини встати на шлях внесення суттєвого внеску в захист клімату“, – сказав в ході презентації районний адміністратор округу Рейн-Зіг Себастьян Шустер. 

Джерело: сайт H2 View

Читайте також: Що буде з вирощуванням пшениці в Україні наступні 20 років – прогноз експертів ООН

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: