Урбан-ферма: японці створили офіс з рисовим полем і плантаціями овочів (фото, відео)

Японія – дивовижна країна, де сільське господарство у місті набуває разючі форми. Токіо – одне з найбільш густонаселених міст в світі, де проживає майже 40 мільйонів чоловік і активно розвивається сіті-фермерство, пише “Агро-Центр”.

Це будівля офісу компанії PASONA GROUP.

Вертикальний сад, що обрамляє будівлю дуже гарний, проте, головна визначна пам’ятка ховається всередині. У фойє зростає рисове поле, а в конференц-залі зі стелі звисають помідори в горщиках. В кімнатах відпочинку пропонується почитати брошури про виробництво різних культур.

В цілому, будівля має більше 4000 квадратних метрів оброблюваної площі. На додаток до вертикального саду, працівники вирощують понад 280 видів овочів, фруктів, ароматичних трав і квітів.

Кімнати для вирощування культур оснащені найпередовішими технологіями з метою максимально економного використання електроенергії і води. Офісні співробітники раді, що їжа, яку вони купують в їдальні, зростає одразу в офісі. Працюючи в рисовому полі, вони прекрасно і весело проводять години відпочинку. Більше 80% співробітників вважають – таке сіті-фермерство мотивує швидше прийти на роботу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: