“Успішний бізнес”: на Львівщині розпочала функціонувати унікальна жаб’яча ферма

У Львові ресторатори відкрили власну жаб’ячу ферму біля міста Буськ.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У Буському районі на Львівщині функціонує ферма “Tante Snails” на якій розводять равликів. Проте, відтепер на фермі будуть збирати новий “урожай” – жаб.

Господарство “Tante Snails” заснували три компаньйони, які є власниками відомого французького ресторану у Львові “Tante Sophie”. Донедавна в ресторані з делікатесів були лише равлики власного “виробництва”. Але тепер в меню власники вирішили додати нову страву – жаб’ячі лапки. Саме для цього вони і розширили функціонал ферми та почали розводити на ній жаб.

Коментар: Спочатку закуповували жаб у різних постачальників в Україні. Потім все-таки вирішили купити “правильне” маточне стадо, обладнали невеличку водойму та розплідник і дали старт повноцінній жаб’ячій фермі. За словами фермера, пара породистих жабок для розведення на спеціальній фермі коштує від 100 доларів. При цьому треба обов’язково дотримуватися правильних умов транспортування, температурного режиму, води та кормів, бо породисті жаби досить чутливі до цього“, – повідомляє один з власників Орест Давиденко.

Фермери розповідають, що вони самостійно навчалися технології вирощування жаб: шукали в інтернеті в інтернеті інформацію про діючі ферми в Україні, Франції, Таїланді, зв’язувалися з тими, хто має трошки більше досвіду, для того, щоб дізнатися про особливості догляду за жабами.

Джерело: сайт Куркуль

Читайте також: На Львівщині зацвіли найрідкісніші орхідеї в Європі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: