В Австралії вирощують помідори просто посеред пустелі

В Австралії вдається вирощувати помідори посеред пустелі завдяки центральній сонячній енергетичній вежі Sundrop Farms, світить на томатній фермі поблизу Порту-Огуста.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Близько 13 500 тонн помідорів вирощують щорічно лише з використанням сонячного світла та морської води, що становить понад 10 відсотків фермерських помідорів у країні.

Теплова сонячна вежа має теплову потужність 39 МВт, але лише 1,5 МВт для електроенергії. Установка для опріснення виробляє чисту воду для зрошення посівів, а тепло і вуглекислий газ підтримують помідори в оптимальній атмосфері для полегшення цілорічного фотосинтезу.

Генеральний директор Sundrop Farms Стівен Марафіоте пояснює, що концепція побудована на компонентах вже існуючих технологій: енергетична система – Данії та США, турбіни – Німеччини, а напівзакриті теплиці – найдосконаліші у світі, оскільки їх можна охолоджувати та оплювати. 

Марафіоте каже, що ферми Sundrop побудовані з урахуванням продовольчої безпеки. 

Коментар: Оскільки ми бачимо кліматичні зміни і постійний тиск на сільськогосподарські угіддя, існує низка питань, які додають до продовольчої безпеки“, – повідомив директор компанії.

Усередині п’ятдесяти гектарів теплиць розташовані ряди помідорів, що звисають із ПВХ-труб, більше схожих на лозу, ніж на рослини. Помідорам звідси дозволяється дозрівати на рослині, щоб отримувати солі та цукор.

Джерело: сайт freshplaza.com.

Читайте також: Сьогодні святкують міжнародний День охорони довкілля

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: