В Бельгії варять пиво з вторинної сировини

В інтересах збереження навколишнього середовища і боротьби зі змінами клімату, європейський бізнес намагається повторно використовувати продукти, які люди викидають.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У Брюсселі запустили проєкт по перетворенню непроданого хліба в слабоалкогольний напій. Один з його ініціаторів називає це проявом соціальної відповідальності.

Коментар: У цикловій економіці відбувається не круговорот продуктів, а їх утилізація. Наприклад, у нас залишається не відповідний для пива ячмінь. Ми робимо з нього борошно, яке віддаємо брюссельським пекарям. А потім ми варимо пиво“, – повідомляє один з ініціаторів Себастьян Морван.

Цей пивний завод щорічно переробляє 10 тонн хліба, в основному з вичерпаним терміном придатності. Цим же зайнялися колеги в Англії та Нідерландах. Завдяки конкуренції між ними, з’явилися нові сорти продукту, покращився смак.

Коментар: У нашому проєкті – ультраекспериментальний підхід. Ми, наприклад, робимо сидр з уже неїстівних необроблених яблук. Ми виявили для наших напоїв багато вторинної сировини“, – повідомляє Морван.

Джерело: сайт Agro-smart

Читайте також: “Підлягатимуть переробці”: в Європі почали виробляти паперові екотрубочки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: