В Індії підприємець розробив екологічні вилки та ложки, які можна їсти
Індійський підприємець Нараяна Песапаті заснував компанію, яка виробляє столове приладдя із борошна.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Компанія була заснована у 2010 році в Хайдарабаді штату Андхра-Прадеш. Вонаробить їстівне столове приладдя із суміші трьох видів борошна: рисового, пшеничного і сорго. Воно може бути солодким, солоним або ж прісним на смак. Якщо людина не хоче їсти ложку після закінчення трапези, її можна просто викинути: вона на 100% компостується.
Такі ложки безпечні для їжі і “на смак як крекери”. Щоб їх розкусити і прожувати, потрібно докласти певних зусиль. Їх смак не змінює смак їжі.
Індієць розповідає, що використання їстівних ложок замість пластикових допомогло б частково зменшити глобальне забруднення довкілля. Пластик не варто використовувати для роботи з харчовими продуктами, оскільки він містить хімічні речовини з канцерогенними та нейротоксичними властивостями, і ці речовини вилуговуються в їжу і напої.
Окрім того, пластик часто виготовляється в негігієнічних умовах. Пресформи покривають промисловим мастилом, що запобігає їхньому прилипанню до виробів. Їх витирають, але не очищають якісно. Мало хто миє покупне пластикове столове приладдя до використання, і є ймовірність того, що у процесі їжі небезпечні речовини потраплять до травної системи.
Джерело: сайт Велика Епоха
Читайте також: “З вовни, евкаліпта та цукрової тростини”: житель Нової Зеландії створив унікальне ековзуття
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: