В Одеській області фермери роблять чіпси з персика і нектарина
В Україні все ще досить важко знайти здорові органічні снеки. Тобто такий собі швидкий перекус, який на відміну від звичайних чіпсів і батончиків не містить шкідливих добавок.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Проте, цей бізнес розвивається. Так, на Одещині є органічне підприємство, яке робить чіпси з незвичайних на перший погляд фруктів.
Власник підприємства Роман Дяжук планує цього року випустити органічні чіпси з нектарину та персика.
Коментар: “На сьогодні ми маємо 2000 га сертифікованої органічної землі, де вирощуємо як зернові, так і овочеві культури, фрукти, баштанні культури, маємо органічних бройлерів, качок та овець. Ми перші у світі, виростили органічний кубічний кавун. Наша компанія єдина в Україні культивує органічний персик та нектарин. А цього року ми запустимо виробництво чіпсів із них“, — розповів Роман Дяжук.
За його словами, минулого року підприємство спробувало зробити чипси із дині, кавуна та сливи. Експеримент був вдалим, тож підприємець продовжуватиме розвивати напрямок виробництва і продажу корисних снеків.
Є у планах компанії і виробництво чіпсів з батату, проте поки що компанія не знайшла для цього переробника.
Коментар: “Вже другий рік поспіль у планах виробництво чіпсів із органічного батату, проте вимушені поставити на паузу. Класні чіпси з батату робить компанія у Прибалтиці, але тоді собівартість доставки буде дуже високою. Хотілось би робити це в Україні, але поки не виходить“, — коментує плани підприємець.
Джерело: сайт GreenPost
Читайте також: Посадка моркви 2021: коли і як садити моркву для гарного врожаю
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: