В Україні будуть виробляти молоко, що не викликає алергії

В Україні виготовлятимуть особливий вид молока, що підходить для алергіків і не викликає порушень травлення.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: В Україні, попри досить сумну ситуацію з алергією серед дітей таких ліній немає. Відтак батьки дітей, які не перетравлюють звичайне коров’яче молоко або мають на нього алергію, змушені переходити на дороговартісні безлактозні суміші чи купувати козяче молоко у домашніх господарствах, нехтуючи вимогами санітарної безпеки“, – йдеться в повідомленні.

Деталі: Сумський національний аграрний університет та ПрАТ “Ічнянський завод сухого молока та масла” запускають лінію виробництва молока А2 для продажу торговельних мережах України. 

Основна відмінність молока А2 від звичайного молока А1 полягає у тому, що воно містить інший вид амінокислот, які не викликають побічних алергічних реакцій та порушень травлення в організмі людини.

За даними наукових досліджень, які були проведені в Сумському НАУ, розведення певних порід корів дає можливість отримувати безпечне та легкозасвоюване молоко А2. Такими, наприклад, є корови лебединської породи, які визнані національним надбанням.

Наразі, технічні умови для нового продукту повністю розроблені і проходять фінальну стадію рецензування. Тож невдовзі молоко А2 можна буде купити в українських крамницях.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: В Україні фермер на своєму полі створив міні-заказник для диких бджіл

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: