В Україні почали вирощувати новий вид батату

Батат трьох кольорів виростив на своїй земельній ділянці у селі Луки Самбірського району на Львівщині Іван Павліш — ветеран АТО/ООС, юрист, громадський активіст, засновник банку їжі «Тарілка».

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: «На цій поживній і нереально смачній культурі минулого року я зупинив свій вибір, вирішуючи, що посадити на невеличкій ділянці у селі Луки, де народився і закінчив школу. За текстурою, виглядом, смаком батат подібний на звичну для нас бульбу. Однак має низку важливих відмінностей, — розповідає фермер. — Батат — солодший і м’якший, аж тане в роті. Містить меншу кількістю калорій та вуглеводів. Більше вітаміну А, багато антиоксидантів, вітаміни С і В, є гарним джерелом калію і магнію. Якщо підсумувати — він смачний і корисний, а на його коренеплоди приємно дивитись».

Окрім того, батат в Івана Павліша особливий, бо під час його вирощування фермер використовує лише природні добрива. Родючий чорнозем, і поливають його луківські дощі.

Читайте також: Науковці створили інноваційне м’ясо риби без кісточок

Загалом аграрій обробляє майже 40 га землі. Частина з якої — власна, приватизована, а частину взяв в оренду. Сіє переважно зернові. З бататом почав експериментувати на 20 сотих. Каже, що спонукала його до вирощування цієї культури розмова з топ-менеджером одного з великих ринків Львова. Від нього дізнався, що батат до нас везуть здебільшого з Китаю. Тоді й задумався: а чому б не спробувати вирощувати цю культуру?

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: