В Україні розводять унікальних бджіл, які не жалять людей

Український пасічник Володимир Орашкевич, що живе поблизу Бердичева, вивів особливих бджіл. Вони не агресивні та не несуть людям жодної загрози.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Зараз у пасічника близько 50 бджолиних сімей, породу яких він вивів самостійно. Бджоляр запевняє, що працює з комахами із 16 років, і ті, яких він розводить зараз, ніколи не жалили його.

Коментар:Вони на людей, як бачите, не реагують. Німці вивели таку породу, і наші теж вирощують. Особисто я 20 років грався зі своєю породою, щоб мої бджоли не були агресивними. Вони несуть добрий мед. Різниця лиш в тому, що біля своїх бджіл я можу ходити просто в шортах і з димарем. Так приємніше за ними доглядати. Приміром, приходжу я до сусіда – а він у костюмі і весь обліплений бджолами. Вони кусають. То нащо таких тримати?“, – говорить Володимир.

Бджоляр запевняє, що на смак меду порода бджіл не впливає. Урожай залежить від температури: якщо 18-20 градусів тепла, то рослини добре виділяють нектар. Якщо температура вища, то нектар застигає у рослині, і для бджіл роботи меншає. Відтак, цього року через аномальну спеку чекати великого урожаю меду не варто.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: Як змінилися ціни на борщовий набір — моніторинг Мінагрополітики

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: