В Україні виготовляють рідкісну “золоту” ікру з риби-альбіноса
Продукт є складним у виробництві та порівняно рідкісним, тому вважається делікатесом.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Виробництво, яке займається вирощуванням стерлядей-альбіносів та виробництвом їх ікри, базується у Київській області. Ікра стерляді-альбіноса має характерний світлий молочний колір. За це продукт отримав назву “золота ікра”.
Через те, що продукт для внутрішнього ринку новий, попит на нього наразі невисокий, а от стейки стерляді-альбіноса продаються добре, розповів у коментарі співвласник компанії “Бестер” Юрій Яременко.
“Стерлядь-альбінос має ще й дуже смачне м’ясо. Після видобування ікри з неї виробляють стейки (1,1 тис. грн/кг). Аби тільки риба була, бо охочі є”, – зазначає підприємець.
Варто зазначити, що виробник минулого року почав експортувати елітну ікру до Сполучених Штатів. Попри високу ціну ікри стерляді, це далеко не найдорожчий продукт у сегменті. Найдорожчою у світі вважається ікра білуги-альбіноса. За рік в Європі виробляють лише близько 10 кілограмів такої ікри.
У подальших планах компанії – випуск на ринок нового продукту – соленої скумбрії. Наразі підприємство шукає фахівців та напрацьовує технологію сухого соління. Також компанія планує відкрити ще один напрямок – гастротуризм. Туристам пропонуватимуть екскурсії на виробництво та дегустації.
Читайте також: “Схожість один в один”: папуга переспівав рингтон iPhone (ВІДЕО)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: