В Україні з’явиться Фонд гарантування кредитів для фермерів

Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. За відповідний законопроєкт №3205-2 у другому читанні та цілому проголосували 262 депутати.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Метою закону є надання держгарантій на кредити для малих та середніх суб’єктів підприємництва, включаючи фермерські господарства.

Закон передбачає створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві шляхом часткового гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів перед фінансовими установами за кредитними договорами.

Закон визначає правовий статус та засади діяльності Фонду, встановлює порядок визначення критеріїв щодо аграріїв та банків, кредити між якими можуть гарантуватися Фондом.

Читайте також: Кабмін затвердив нову методику нормативної грошової оцінки земель

Фонд, як небанківська фінустанова, підпадатиме під регулювання та нагляд органу, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг, тобто Національного банку.

Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50% непогашеної суми основного боргу на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років.

Коментар:Відтепер малі та середні фермери зможуть ефективніше залучати необхідні кредитні ресурси для розвитку своєї господарської діяльності. Завдяки законопроєкту фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустановах“, – зазначив міністр агропромполітики Роман Лещенко.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: