В Україні з крохмалю виробляють одноразовий посуд
Українська компанія EcoCorn виробляє з кукурудзяного крохмалю одноразовий посуд, який швидко розкладається.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Такий посуд розкладається в ґрунті або компості від 18 до 24 місяців і горить, як папір – без кіптяви і неприємного запаху, розповіла засновниця бренду EcoCorn Валерія Кузьменко.
Коментар: “Молекула крохмалю за своєю структурою дуже схожа на молекулу поліпропілену, і при певних умовах і способі виробництва матеріал з крохмалю за властивостями перевершує звичний пластик“, – розповідає Кузьменко.
За її словами, завдяки інертності матеріалу їжа і напої довго зберігають смак, запах, свіжість.
Коментар: “В неї абсолютно безпечно наливати гаряче і алкоголь. Під впливом температури або спирту не відбувається ніяких шкідливих хімічних реакцій“, – уточнила засновниця бренду.
За її словами, новий продукт користується попитом.
Коментар: “Для нас це більше, ніж робота і бізнес – ми всі віримо в те, що робимо корисні справи. Ми розуміємо, що це новий продукт, і нам належить складний, але цікавий шлях розвитку цієї ніші, екопропаганди і формування попиту на наші вироби. Зараз у нас вже десятки сотень зацікавлених і сотні задоволених клієнтів, яким не все одно, в якому світі вони прокинуться завтра“, – каже Кузьменко.
Джерело: сайт AgroPortal
Читайте також: В США продають перший екологічний “будинок на колесах” (фото)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: