В Україні зріс попит на спаржу: скільки на ній заробляють фермери

В Україні зріс попит на спаржу. Її вирощування – це прибутковий бізнес (пів кілограмова в’язочка зараз коштує 125 гривень).

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Першу українську спаржу почали вирощувати у Херсонській області. Зараз тут зосереджено дві третини полів. Проте, у самій області цей продукт не такий вже й популярний.

На місцевих ринках серед звичних овочів спаржі не видно. Зрідка її можна побачити в супермаркетах. Майже весь урожай вивозять до великих міст або поштою на замовлення.

Вартість кілограма спаржі з поля під Києвом сто гривень, але це оптова ціна. Уже посередники овоч чистять, сортують і продають. Родить у промислових масштабах спаржа впродовж семи років – лише на п’ятий рік від посадки. Уся робота ручна, а тому звідси й ціна.

Зауважимо, що у Дніпрі кілограм спаржі коштує в середньому 130 гривень. Дачники почали самі її вирощувати. Один кущ розсади обійдеться десь у 25 гривень.

Джерело: сайт OBOZREVATEL

Читайте також: Фермер одягнув на своїх кіз маски, щоб вберегти їх від COVID-19

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: