В Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Сьогодні, власники закладів все частіше вирішують вирощувати продукти для своїх закладів власноруч. Так, в Умані ресторатор вирішив зайнятися фермерством та почав вирощувати овець для свого ресторану, пише “Агро-Центр”.

Володимир Ханапетов пригощає гостей свого закладу власно вирощеним корисним продуктом. На своїй фермі він вирощує овець гісарської породи. Їхнє м’ясо відрізняється смаком та корисними властивостями.

Український ринок захоплює контрабандна свинина з ЄС

“Вперше я побачив гісарських баранів у знайомого на Вінниччині. Раніше діла з цією породою не мав, але вирішив і собі спробувати розвести кілька голів. Та коли зрозумів, що це справді вигідна порода, почав поступово скуповувати у різних областях племінних овець.”

— розповів Володимир.


Розведення цієї породи має свою перевагу — тварини дуже швидко ростуть. Також, вони абсолютно невибагливі до їжі. Але оскільки це вільнолюбні тварини, підприємець взяв собі на допомогу чабана, з яким вони випасають стадо.

У 2018 фундук став найпопулярнішою культурою серед українських садівників

“Мені подобається, що у цих овець добре розвинений стадний інстинкт. Вони завжди тримаються разом.”

— поділився фермер.

Найголовнішим у цій породі є курдюк. У тварин на задній частині спини виростає спеціальний придаток, у якому накопичується цінний жир. Він не має специфічного запаху чи присмаку. Його дуже широко використовують у кулінарії, адже він надає стравам неймовірного смаку.

Господар не припиняє шукати оригінальні рішення для свого закладу та радо чекає нових відвідувачів.

Українці витрачають на їжу більшу частину доходів

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: