Вигідний бізнес: українські фермери виробляють сік з заморожених ягід і фруктів

Натуральне виробництво в Україні починає набувати все більшого розмаху. Високі ціни на продукцію та попит стимулюють фермерів займати ніші органічного виробництва і розвивати цю сферу. Зокрема, деякі підприємці вже почали виготовляти натуральний сік з заморожених фруктів та ягід, пише “Агро-Центр”.

Один з них – фермер Сергій Українець. Рішення виробляти сік із заморожених ягід і фруктів прийшло до нього у минулому році, коли ціни на продукти садівництва різко впали.

“У нас 400 га землі, де ми вирощуємо сортові яблука, резистентні яблука на переробку, маємо 26 га малини, 10 га лохини. Окрім цього маємо ожину та робимо велику ставку на вишню, якої вже посадили біля 50 га і плануємо посадити ще стільки ж. Наразі ми побудували холодильники, тож уся продукція зберігається там. Також хочемо придбати обладнання для сортування. 2017 рік показав, що це було правильне рішення, адже коли ціни на ягоду не було, ми не втратили її, не продали за безцінь, а заморозили та переробляємо на сік”,

— розповів фермер Сергій Українець виданню “Куркуль”.

Прибутковий бізнес: фермер на полі вирощує натуральну віагру (відео)

Вигідний бізнес: молодь в Україні заробляє фермерством (відео)

В Аргентині закінчилася одна з найбільших агровиставок (детальний фотозвіт)

За його словами, зараз настав той період, коли є раннє та пізнє яблуко, ягоди свіжі й заморожені:

“Цього року ми спробуємо навіть експериментально зробити сік із заморожених яблук. Це зовсім інша технологія, а смакові властивості на порядок кращі, ніж у соках із звичайного яблука”,

— ділиться планами фермер.